Ga naar hoofdinhoud

Onze geschiedenis

Kom meer te weten over de geschiedenis van Linfosys.

Preloader
 • Het begin

  Het begin

  In 1986 is Linfosys opgericht door Leo Vorster en zijn vrouw Maria. In die tijd was het hebben van een computer nog heel bijzonder. Leo zat als pionier uren achter zijn ‘XT’ software te ontwikkelen. Dit deed hij met zijn passie voor ontwikkeling en met zijn liefde voor software.

 • De groei

  De groei

  Meer klanten, meer werk, meer Maria. Toen op de markt bekend werd dat Linfosys goede bedrijfsautomatiseringen kon leveren, werd het steeds drukker. Maria ging meer werken en Leo wist niet waar hij het zoeken moest, zo druk was het. Dit was het moment voor een volgende stap.

 • Het personeel

  Het personeel

  Meer klanten betekende meer werk. Leo en Maria gingen opzoek naar personeel. Maatwerk software was in deze tijd zeer gewild. Linfosys groeide door!

 • Het kerkhof

  Het kerkhof

  Een goede leerschool voor Vincent, de zoon van Leo en Maria, was ‘het kerkhof’. De pc’s, die overleden waren, werden door hem vaak nieuw leven ingeblazen. Zoals op de tekening te zien is, deed hij dit geheel op zijn eigen wijze en nam hij het niet zo nauw met veiligheid.

 • De ontwikkelingen

  De ontwikkelingen

  Linfosys groeide door en werd uiteindelijk te groot voor Leo om in zijn eentje te kunnen runnen. Met enige regelmaat zat hij vervolgens met zijn personeel om de tafel om overleg te voeren.

 • Het netwerk

  Het netwerk

  De klanten waren enorm tevreden over de diensten die Linfosys hen leverde. En er kwam steeds meer vraag naar het leveren van een PC met een netwerk. Toentertijd deden we dit nog niet, maar ‘nee’-zeggen was voor Leo en Maria geen optie. Zo ontstond de afdeling Hardware.

 • De buitendienst

  De buitendienst

  Linfosys ging verder met groeien en professionaliseren. Klantenbezoek werd niet langer met eigen vervoer gedaan, maar met auto’s van de zaak. De eerste twee zakelijke auto’s waren Opel Corsa’s en met deze Corsa’s was het Linfosys wagenpark een feit!

 • Familiebedrijf

  Familiebedrijf

  Een familiebedrijf is Linfosys dus vanaf het eerste begin. Rond 1995 kreeg het familiebedrijf nog meer vorm omdat de zoon en dochter van Leo en Maria steeds vaker kwamen meehelpen in de zaak.

 • Het bedrijfspand

  Het bedrijfspand

  Zoals de meeste ondernemers beginnen, startten ook Leo en Maria vanuit hun eigen huis in de Thijmlaan in Goirle. Tijd ging voorbij en Linfosys stond niet stil. Linfosys is via een aantal stappen terecht gekomen waar ze nu zijn. Zo verhuisde ze van de Thijmlaan naar de Hoogstraat (het adres…

 • Afdeling software

  Afdeling software

  Wij leverden Maatwerk software, ERP-oplossingen en ook lange tijd SoSwin voor de reparatiebranche in Nederland.

 • Nieuw logo

  Nieuw logo

  Het oude zwart-wit-logo kreeg in 2000 een make-over. Zo kreeg het logo letterlijk en figuurlijk meer kleur. In 2018 werd het logo wederom gemoderniseerd.

 • Het datacenter

  Het datacenter

  Leo en Vincent, vader en zoon en de toenmalige technische “rechterhand” Rob pionierden er samen op los. In 2001 startten zij met het eigen datacenter.

 • De glasvezel

  De glasvezel

  Linfosys was in 2005 de eerste met glasvezel in de Tijvoortbaan. Het hardware-team pionierde verder in ons eigen datacenter.

 • De Private Cloud

  De Private Cloud

  In 2008 is door Leo en Vincent de bestelling van twee prachtige machines gedaan bij Intel in Kontich. Dit was het begin van een nieuw tijdperk. Het tijdperk van de virtualisatie!

 • OnView

  OnView

  Na diverse softwareontwikkelingen werd OnView de doorbraak van onze softwareafdeling. Heel bewind voerend Nederland kwam in de ban van OnView.

 • Overname

  Overname

  In de jaren die volgden werd er door Leo en Maria hard gezocht naar een geschikte kandidaat om het bedrijf aan over te dragen. Deze kandidaat is gevonden in de persoon van Vincent, de zoon van Leo en Maria. De overname werd in 2014 een feit.

 • Eigenaren

  Eigenaren

  In 2017 was het tijd voor Marc van Berkel om mede eigenaar te worden van Linfosys. Zijn rol als verantwoordelijke voor het datacenter wordt vertaal in aandelen. Dit was meteen ook het jaar dat Marleen Vorster besloot mede eigenaar te worden van OnView B.V.

 • Verandering bedrijf

  Verandering bedrijf

  De software afdeling “OnView” werd groter en groter en er werkten inmiddels al 13 mensen bij.  Dus de voorheen “software” afdeling werd omgedoopt in OnView B.V. Tevens werd het Linfosys logo (weer) gemoderniseerd.