Onze geschiedenis

Kom meer te weten over de geschiedenis van Linfosys.

Het begin
Het begin

In 1986 is Linfosys opgericht door Leo Vorster en zijn vrouw Maria. In die tijd was het hebben van een computer nog heel bijzonder. Leo zat als pionier uren achter zijn ‘XT’ software te ontwikkelen. Dit deed hij met zijn passie voor ontwikkeling en met zijn liefde voor software.

De groei
De groei

Meer klanten, meer werk, meer Maria. Toen op de markt bekend werd dat Linfosys goede bedrijfsautomatiseringen kon leveren, werd het steeds drukker. Maria ging meer werken en Leo wist niet waar hij het zoeken moest, zo druk was het. Dit was het moment voor een volgende stap.

Het personeel
Het personeel

Meer klanten betekende meer werk. Leo en Maria gingen opzoek naar personeel. Maatwerk software was in deze tijd zeer gewild. Linfosys groeide door!

Het kerkhof
Het kerkhof

Een goede leerschool voor Vincent, de zoon van Leo en Maria, was ‘het kerkhof’. De pc’s, die overleden waren, werden door hem vaak nieuw leven ingeblazen. Zoals op de tekening te zien is, deed hij dit geheel op zijn eigen wijze en nam hij het niet zo nauw met veiligheid.

De ontwikkelingen
De ontwikkelingen

Linfosys groeide door en werd uiteindelijk te groot voor Leo om in zijn eentje te kunnen runnen. Met enige regelmaat zat hij vervolgens met zijn personeel om de tafel om overleg te voeren.

Het netwerk
Het netwerk

De klanten waren enorm tevreden over de diensten die Linfosys hen leverde. En er kwam steeds meer vraag naar het leveren van een PC met een netwerk. Toentertijd deden we dit nog niet, maar ‘nee’-zeggen was voor Leo en Maria geen optie. Zo ontstond de afdeling Hardware.

Familiebedrijf
Familiebedrijf

Een familiebedrijf is Linfosys dus vanaf het eerste begin. Rond 1995 kreeg het familiebedrijf nog meer vorm omdat de zoon en dochter van Leo en Maria steeds vaker kwamen meehelpen in de zaak.

De buitendienst
De buitendienst

Linfosys ging verder met groeien en professionaliseren. Klantenbezoek werd niet langer met eigen vervoer gedaan, maar met auto’s van de zaak. De eerste twee zakelijke auto’s waren Opel Corsa’s en met deze Corsa’s was het Linfosys wagenpark een feit!

Het bedrijfspand
Het bedrijfspand

Zoals de meeste ondernemers beginnen, startten ook Leo en Maria vanuit hun eigen huis in de Thijmlaan in Goirle. Tijd ging voorbij en Linfosys stond niet stil. Linfosys is via een aantal stappen terecht gekomen waar ze nu zijn. Zo verhuisde ze van de Thijmlaan naar de Hoogstraat (het adres

Afdeling software
Afdeling software

Wij leverden Maatwerk software, ERP-oplossingen en ook lange tijd SoSwin voor de reparatiebranche in Nederland.

Nieuw logo
Nieuw logo

Het oude zwart-wit-logo kreeg in 2000 een make-over. Zo kreeg het logo letterlijk en figuurlijk meer kleur. In 2018 werd het logo wederom gemoderniseerd.

Het datacenter
Het datacenter

Leo en Vincent, vader en zoon en de toenmalige technische "rechterhand" Rob pionierden er samen op los. In 2001 startten zij met het eigen datacenter.

De glasvezel
De glasvezel

Linfosys was in 2005 de eerste met glasvezel in de Tijvoortbaan. Het hardware-team pionierde verder in ons eigen datacenter.

De Private Cloud
De Private Cloud

In 2008 is door Leo en Vincent de bestelling van twee prachtige machines gedaan bij Intel in Kontich. Dit was het begin van een nieuw tijdperk. Het tijdperk van de virtualisatie!

OnView
OnView

Na diverse softwareontwikkelingen werd OnView de doorbraak van onze softwareafdeling. Heel bewind voerend Nederland kwam in de ban van OnView.

Overname
Overname

In de jaren die volgden werd er door Leo en Maria hard gezocht naar een geschikte kandidaat om het bedrijf aan over te dragen. Deze kandidaat is gevonden in de persoon van Vincent, de zoon van Leo en Maria. De overname werd in 2014 een feit.

Eigenaren
Eigenaren

In 2017 was het tijd voor Marc van Berkel om mede eigenaar te worden van Linfosys. Zijn rol als verantwoordelijke voor het datacenter wordt vertaal in aandelen. Dit was meteen ook het jaar dat Marleen Vorster besloot mede eigenaar te worden van OnView B.V.

Verandering bedrijf
Verandering bedrijf

De software afdeling "OnView" werd groter en groter en er werkten inmiddels al 13 mensen bij.  Dus de voorheen "software" afdeling werd omgedoopt in OnView B.V. Tevens werd het Linfosys logo (weer) gemoderniseerd.