skip to Main Content

Onze geschiedenis

Kom meer te weten over de geschiedenis van Linfosys.

Het begin

In 1986 is Linfosys opgericht door Leo Vorster en zijn vrouw Maria. In die tijd was het hebben van een computer nog heel bijzonder. Leo zat als pionier uren achter zijn ‘XT’ software te ontwikkelen. Dit deed hij met zijn passie voor ontwikkeling en met zijn liefde voor software.

De groei

Meer klanten, meer werk, meer Maria. Toen op de markt bekend werd dat Linfosys goede bedrijfsautomatiseringen kon leveren, werd het steeds drukker. Maria ging meer werken en Leo wist niet waar hij het zoeken moest, zo druk was het. Dit was het moment voor een volgende stap.

Het personeel

Meer klanten betekende meer werk. Leo en Maria gingen opzoek naar personeel. Maatwerk software was in deze tijd zeer gewild. Linfosys groeide door!

Het netwerk

De klanten waren enorm tevreden over de diensten die Linfosys hen leverde. En er kwam steeds meer vraag naar het leveren van een PC met een netwerk. Toentertijd deden we dit nog niet, maar ‘nee’-zeggen was voor Leo en Maria geen optie. Zo ontstond de afdeling Hardware.

Het bedrijfspand

Zoals de meeste ondernemers beginnen, startten ook Leo en Maria vanuit hun eigen huis in de Thijmlaan in Goirle. Tijd ging voorbij en Linfosys stond niet stil. Linfosys is via een aantal stappen terecht gekomen waar ze nu zijn. Zo verhuisde ze van de Thijmlaan naar de Hoogstraat (het adres van de oude winkel van de ouders van Maria), van de Hoogstraat naar de Korvelseweg om uiteindelijk terecht te komen op onze huidige locatie, de Tijvoortsebaan in Goirle.

Familiebedrijf

Een familiebedrijf is Linfosys dus vanaf het eerste begin. Rond 1995 kreeg het familiebedrijf nog meer vorm omdat de zoon en dochter van Leo en Maria steeds vaker kwamen meehelpen in de zaak.

Het kerkhof

Een goede leerschool voor Vincent, de zoon van Leo en Maria, was ‘het kerkhof’. De pc’s, die overleden waren, werden door hem vaak nieuw leven ingeblazen. Zoals op de tekening te zien is, deed hij dit geheel op zijn eigen wijze en nam hij het niet zo nauw met veiligheid.

De ontwikkelingen

Linfosys groeide door en werd uiteindelijk te groot voor Leo om in zijn eentje te kunnen runnen. Met enige regelmaat zat hij vervolgens met zijn personeel om de tafel om overleg te voeren.

De buitendienst

Linfosys ging verder met groeien en professionaliseren. Klantenbezoek werd niet langer met eigen vervoer gedaan, maar met auto’s van de zaak. De eerste twee zakelijke auto’s waren Opel Corsa’s en met deze Corsa’s was het Linfosys wagenpark een feit!

De modernisering

Het oude zwart-wit-logo kreeg een make-over. Zo kreeg het logo letterlijk en figuurlijk meer kleur.

Het datacenter

Leo en Vincent, vader en zoon, pionierden er samen op los. In 2001 startten zij met het eigen datacenter.

De software

Wij leverden Maatwerk software, ERP-oplossingen en ook lange tijd SoSwin voor de reparatiebranche in Nederland.

De glasvezel

Linfosys was in 2005 de eerste met glasvezel in de Tijvoortbaan. Het hardware-team pionierde verder in ons eigen datacenter.

Virtueel in de cloud

In 2008 is door Leo en Vincent de bestelling van twee prachtige machines gedaan bij Intel in Kontich. Dit was het begin van een nieuw tijdperk. Het tijdperk der virtualisatie!

OnView

Na diverse softwareontwikkelingen werd OnView de doorbraak van onze softwareafdeling. Heel bewindvoerend Nederland kwam in de ban van OnView.

De overname

In de jaren die volgden werd er door Leo en Maria hard gezocht naar een geschikte kandidaat om het bedrijf aan over te dragen. Deze kandidaat is gevonden in de persoon van Vincent, de zoon van Leo en Maria. De overname werd in 2014 een feit.

Tijd voor pensioen

De kinderen van Leo en Maria hebben hun ouders uiteindelijk met pensioen gestuurd om na jarenlang hard werken te gaan genieten van hun welverdiende rust. Hun kinderen zorgen er tot op de dag van vandaag voor dat Linfosys blijft groeien in kwaliteit en kwantiteit.