Domeinregistratie

Wij zorgen voor de juiste domeinnaam en externsies voor jouw bedrijf.

Het registreren van een goede domeinnaam (URL) is enorm belangrijk. Een domeinnaam verwijst naar een unieke plaats op het internet. Door het registreren van een domeinnaam word je eigenaar van zo’n specifieke plaats op het internet en zorg je ervoor dat jouw bedrijf door anderen op internet gevonden kan worden. Het is dus belangrijk dat jouw domeinnaam naar het bedrijf verwijst.

De domeinnaam in combinatie met een goede webhosting maakt dat anderen jouw website nog gemakkelijker vinden. Wij hebben bij Linfosys brede ervaring met het aanvragen en verhuizen van domeinen. Ook het koppelen van meerdere domeinen aan jouw website of aan jouw mailomgeving maken wij voor je in orde. Uiteraard denken wij graag met je mee over de juiste domeinnaam of domeinnamen en over de extensies (.nl, .com, .eu etc.) voor jouw bedrijf. Aanvullend maken wij achter de schermen alles administratief voor je in orde.

In Nederland heb we het zogeheten “Top-level domain” .NL. Sinds 1986 kunnen deze domeinen geregistreerd worden, maar alleen voor bedrijven. Vanaf 2003 mogen domeinen ook door particulieren geregistreerd worden.

Hieronder zie je de groei van de populariteit van het .NL domein.

Het eerste domein in Nederland geregistreerd is cwi.nl (centrum Wiskunde & Informatica). Piet Beertema beheerde de .NL domeinen lijst in die tijd en dat werd gedaan vanuit de CWI. 10 Jaar later is Stichting Internet Domeinregistratie Nederland opgericht en heeft de taak overgenomen om de .NL domeinen te beheren.

Dat doen zij nu nog steeds, echter is het beheer nu over +/- 6 miljoen in plaats van enkele tientallen in de jaren 80.

Serfvi Peute

Contact opnemen